hits

Pre-medical course på McDaniel

Jeg tok et år med dette kurset før jeg tok opptaksprøven til Szent Istvan. Jeg begynte i oktober 2011 og tok opptaksprøven i april 2012.

McDaniel College er et lite internasjonalt college som ligger i 7. distrikt i Budapest. Det har mange internasjonale elever og "degrees" å tilby, samt pre-medical program.

Kurset består av biologi, kjemi, medisinsk engelsk, fysikk og ungarsk, samt engelsk kommunikasjon og er beregnet for studenter som ikke har hatt et eller flere av fagene, og som ønsker et år eller et mer intensivt halvt år med fagene. Skolen fokuserer på de topicene som kreves på opptaksprøven for veterinær og medisin (Szent Istvan og Semmelweis/Pecs/Szeged).

Jeg hadde kun hatt biologi på videregående, og valgte dette kurset fordi..
1) å lære kjemi først og fremst
2) å få bo i Budapest et år og se hvordan byen var og om jeg ville trives
3) få litt forberedelse på hvordan veterinærstudiet ville bli mtp. lærere, fag, skolesystem osv.

Jeg tok engelsk-språklig videregående (IB, et engelsk VG2- og 3 som er svært krevende) og var derfor veldig komfortabel med å studere på engelsk. Men det er ingen problem om man ikke er særlig god i det - det er mange studenter fra mange land, og språknivået er absolutt ikke på topp hos mange, så du vil blende fint inn, og bli bedre i engelsk på samme tid!

Kurset i seg selv var kjempegreit. Man begynner på skolen i oktober (om man tar kurset over et år), eller januar (intensiv-kurset). På årskurset har man noen skoletimer daglig, og har både prøver, test-midterms og semester closing "exams" (i den forstand at man testes i det man har lært gjennom semesteret, det er ikke noe karakter man skal vise på opptaksprøven - kun for egen læring). Ville man ha ekstratimer så fikk man det, både i grupper eller alene om man slet ekstra. De satte opp ekstra kjemitimer som jeg gikk i.

Kurset er som sagt fokusert på opptaksprøven, så man får multiple choice-prøver (spørsmål med svaralternativ), og man hadde også muntlige eksamener i semester closing exams (biologi og fysikk husker jeg hvertfall), for å øve seg til den muntlige delen av opptaksprøven.

Høst-semesteret var veldig greit, men våren var litt annerledes ettersom jeg tok opptaksprøven før semesteret var ferdig (ca. en måned før), så jeg leste hjemme den siste måneden før opptaksprøven og fikk vel med meg bare halvparten av semesteret. Det jeg ikke hadde lært innen da, lærte jeg meg selv hjemme med Youtube og bøker. 

Generelt vil jeg anbefale kurset om man vil se hvordan det er å bo i Budapest. En del av de jeg gikk i klasse med på veterinær tok heller kurset på Bjørknes i Oslo (annerledes oppsett, så jeg kan ikke si noe info om det), og klarte seg fint. Vil man forbedre engelsken, få en "opplevelse" av det å bo i utlandet før man starter den tunge veterinær-utdanningen og få undervisning i akkurat det man trenger å lære, så kjør på!

Vær obs på at kurset dekkes ikke av Lånekassen. Jeg fikk støtte av mine foreldre til å ta dette.

Link til skolen og kurset finner du HER

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar