hits

Bruk av labdyr

Dag to av å være alene i leiligheten uten Sondre går ..greit? Sliter litt med søvnen, det er fordi jeg er vandt til å bruke Sondre som fotstøtte og varmepute om nettene, haha.

Fredagen var en laang skoledag med tre laber rett etter hverandre. Startet med farmakologi, hvor vi nå skal begynne med å injisere og ta blodprøver. Til dette brukes mus, høner og kaniner. En del av studiet går i å bruke labdyr til å "øve oss" - noe folk kan reagere på. Vi er jo alle dyrevenner, og det å bruke dyr til å stikke og sprøyte inn saltvann både her og der, samt ta blodprøver hitt og titt kan være tungt for flere. På den ene siden vil vi ikke skade dyr eller "støtte" det å bruke labdyr som ikke lever under de beste kårene, men på den andre siden; hvordan skal vi ellers lære? 
Flere universiteter er heldige med å ha utstillingsdukker med organer og blodårer osv osv, mens Budapest kjører oldschool med levende dyr. Jeg er litt delt i denne saken selv, og vil bare at andre som kommer hit (evt. andre universiteter) er klar over at du vil nok treffe på forsøksdyr som dere skal gjøre eksperimenter på.

Uansett. Den lange skoledagen var over og jeg kom hjem til tomt hus, og det var merkelig..! Jeg støvsugde, vasket, hadde en nap, og kjedet meg så mye at jeg satte meg ned med skolenotater og renskrev litt. Lørdagen ble brukt til en knall overkroppsøkt, kjøpte skolepermer og hadde enda en nap.. Og en pizzakveld med bestiiiis <3

Og idag? Vel, det er grått og trist. Så jeg får knalle til med en tung bein-økt, og kanskje gjøre litt skolearbeid. Might as well bli en superstudent nå som jeg virkelig kjeder meg helt alene. Alt annet er jo vasket og lagt på plass og.. ja. Hallo liv, hvor er du?!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar