hits

Uke 3

Denne uka har jammen gått forbi fort! Den har vært intensiv, og jeg har aldri vært så trøtt som jeg var igår da det endelig var tid for helg. Jeg ble overtrøtt og klarte knapt å sove på sofaen en time.. 

Mandag og tirsdag var bare kjedelige teoretiske fag. Onsdag hadde vi patho practical, og vi fikk et interessant case: en svært gammel pus med anoreksi og vekttap, forstørrede nyrer og en svært kjennbar tumorlignende sak i abdomen. Vi åpnet og fant null fett på pus, svære nyrer og leveren var dekket av en tumor og metastasis (spredning). Konklusjonen var bile duct tumor med spredning til lever og lunge, samt congenital(medfødt) polycystic kidney disease. Histopath ble tatt av alle organer og vi får svar på om nyrene var i sammenheng med tumorene eller om det var en egen cause.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Lever dekket av kreft..


SAMSUNG CAMERA PICTURES
Forstørrede nyrer (her er hele urinary system tatt ut).
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Godt oppspiste og ødelagte nyrer.

På torsdagen var det endelig tid for vår første "praksis" - ute på stordyrsklinikken Ullø! Det har vært en av mine ganske store triggere, men angstnivået har senket seg betraktelig på medisiner. Derfor var det faktisk en svært morsom tur! Vi busset avgårde 07.10(!) fra skolen og turen tok 50 minutter. Første timene ble brukt til å lære røntgenteori av hest, og andre halvdel brukte vi i stallen med tre hester og en ku, for å lære oss å ta vitale parametre som puls, kjenne på lymfeknuter, mucusmembran-sjekk osv. Klokken ett taxiet vi slitne og fornøyde hjem..!Jeg kjøpte meg wraps til å snacke på hjemme, og fikk bare tid til en liten nap og en dusj, før jeg måtte hive meg igang med farmakologi-lesing. Vi har farma-laber på fredager, og 4 prøver i løpet av semesteret. Så det var no rest for the wicked, og jeg satt til 10 på kvelden (og bestilte meg sushi) og skamleste. Prøven gikk bra, men maken til trøtte tryner i en lab skal man lete lenge etter. Alle var slitne, og den søte duften av hest fra alle sine labfrakker var ganske tydelig. Da klokka slo 12.45 var vi endelig ferdig for dagen, etter en grusomt kjedelig nutrition-lab. Da var det RETT hjem og kræsje på sofaen!

Idag har jeg bare vasket klær, slappet av, trent en helsikkens overkroppsøkt og HIIT, og steker nå speltlomper med ost og skinke i ovnen. Den ultimate helg etter en satans uke. Men det føles bra! Imorgen er det ny treningsøkt med bestis, og bollesøndag som skal nyyyyytes.... God lørdag!
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar