hits

Patho, clinical og pharma!

Phew, idag har vært intensiv! Den startet med pharma-lab, hvor vi skulle kjøre dyreforsøk igjen. Injeksjon av antibiotika, samt ta blodprøve hvert 5. minutt for å teste absorption-evnen. Igjen, jeg har nevnt at her så lærer vi på levende dyr, enten studentene liker det eller ei... 

Men først kan jeg nevne ukas patho practical på onsdag! Da fikk vi nemlig en fersk kalv, så ferskt at den enda var varm. Den hadde dyspnoe, altså trøbbel for å puste. Disseksjon viste akutt pneumonia, mest sannsynlig forårsaket av en bakterie - hvilken det er skal dyrkes frem. Lungene var fylt med pussbyller og alt mulig gørr. (hjernen min fungerer ikke akkurat nå til fancy medisinske ord)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Torsdagen er "clinical day", hvor vi enten er på stordyrsklinikken utenfor byen, eller så har vi surgery og clinical-timer. Igår så vi på bla. restraining of cat, og en av de mer morsomme teknikkene er å putte katten i en bag. Rett og slett.

Men tilbake til dagens lab! Jeg fikk injisere antibiotikaen, og vi tok tur på blodprøvetaking. Kyllingen fikk mye kos og klapp av oss! Det var interessant å lære hvordan man tar blod av kyllinger, og det å passe på at åra ikke sprekker og skaper et hematom, en blodansamling. 

Etter pharma var det en kjedelig time med nutrition, før jeg dilta avgårde på butikken og handlet for helga. Hev i meg noe mat, og dro rett på trening og drepte beina litt! Har presset inn 3 økter denne uka og er jævlig fornøyd med det - har gått selv om jeg har vært trøtt og eeegentlig ikke orker. Det hjelper på søvnen, angsten - alt!  (og sommerkroppen 2017 høøhø)Nei, jeg får komme meg igang - gleder meg til øl, herregud.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar