hits

En uke på shifts

Fra fjerdeåret av så har man en uke på såkalt shift på 4 områder; hesteklinikken, mobile clinic (drar rundt til gårder), smådyr innenfor surgery/obstetrics og på indremedisin/ICU. Jeg hadde hesteklinikk ifjor høst, og nå har jeg hatt surgery/obstetrics!

Shift-uke innebærer vakter på klinikken, med en nattevakt og en helgevakt i tillegg til 5 ukedager. Jeg var på kirurgi-departementet mandag og tirsdag, og onsdag-fredag på obstetrics, og idag var det vakt på ICU (intensive care unit).

Uken startet kjempebra, med fire kirurgier og masse lærerikt! Jeg var enda syk så jeg fikk ikke "scrubbed in", altså være med på selve operasjonen og ikke bare se på. Det var helt greit for energinivået var virkelig på bunn..! 

Tirsdag hadde ingen kirurgier planlagt, så vi hang bare rundt og dro hjem litt tidligere.

Onsdag byttet vi og gikk til obstetrikk, som er bare kastreringer omtrent. Jeg fikk scrubba inn for en kastrering på katt, og dro hjem allerede i 12-tiden :-) Jeg kom tilbake på kvelden for jeg skulle ha nattevakt natt til torsdag, som da er vakt på ICU. På ICU ligger dyr som er hospitalisert med akutte sykdommer, som nyresvikt, alvorlig pneumoni +++. Vi fordelte tidene mellom oss (4 på shift) og jeg skulle komme tilbake 03 på natta... Sov mildt sagt dårlig den kvelden for å stå opp midt på natta er ikke digg.

Men vakta var rolig og det var herlig å ha torsdagen fri fra shift duties pga. nattevakt! Så jeg dro i et par skoletimer og venta til fredagen skulle komme. Jeg fikk scrubba inn en gang til, og var så uheldig å få sprit på øyet idet jeg fullførte håndvasken. Å få sprit på øyet og ikke kunne ta på noen ting pga. man er helt steril på armene.. Herreguuud. Men det ble en kjapp kastrering og vi dro hjem igjen 12.30! 

Og idag var det dagvakt på ICU. Vi hadde 6 hunder da jeg kom, 5 av de har ligget inne en stund for kroniske ting så det var bare å sjekke "basic clinical values": puls, temperatur, respiratory rate osv. Den sjette hunden var en stor husky som hadde kommet inn dagen før med leptospirose, en smittefarlig og dødelig sykdom. Stakkars lå på væske, oksygen og whatnot. Han var i kjempedårlig form, og 30 minutt inn i skiftet fikk han hjertestans, og livredning ble prøvd uten å lykkes. Han hadde mest sannsynlig dødd uansett om veterinærene hadde fått liv i han. Veldig trist selvfølgelig, men interessant å se prosedyren for akutt hjertestans! 

Resten av vakten gikk heldigvis rolig for seg, og etter en times nap i ettermiddag så er jeg igang med middag og planlegging av den kommende uka. Vi har fri torsdag og fredag (wiii!), og stordyrsklinikk på onsdag, samt en midterm på tirsdags morgen. Og jeg skal ENDELIG på trening imorgen, etter 14 dager av! Sykdom og skift tvang meg til å ta en pause, som er like så greit. Nå har jeg kosthold på plass og et nytt treningsprogram å følge, så jeg er jævlig motivert for ukene fremover :-)

Og våren er kommet til Budapest.. Eeendelig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar