hits

Derfor anbefaler jeg ikke å gå veterinærmedisin i Budapest nå

Livet på veterinær-universitetet i Budapest er ikke noe for de mentalt svake...
På onsdag hadde vi clinical day på stordyrklinikken, og helt i begynnelsen av dagen fikk vi alle en overraskende prøve å skrive. Vi har skriftlig prøve i internal medicine og surgery, og det har alltid vært slik at vi diskuterer mellom oss, med litt lavt volum, og hjelper hverandre med svarene. Det har alltid vært ganske avslappet holdning til prøvene, både fra oss og fra lærerne.

Men den dageeeen... Så bestemte head of department seg, altså han som styrer stordyrklinikken, at han skulle lage en prøve. Fem spørsmål uten alternativer. Ingen hadde peiling. Han sto i rommet og ingen kunne snakke med hverandre heller. Alle så rundt seg og man kunne nesten se svetteperlene renne i pannen på folk! Og da den ble samlet inn, ristet veterinæren på hodet og sa høyt "and you are supposed to be doctors in two years?!" - prøven var om noe vi lærte i topografisk anatomi i 4 semester (aka årevis siden) i en enkelt skoletime. Jeg bryr meg heller ikke om hest.

Så skulle vi ha han i den siste timen for dagen... Han kunne meddele at 16 stk hadde strøket, at det var skremmende at vi ikke kunne slik "basic knowledge" ( altså unnskyld meg?! Lett for han å si som har vært hestekirurg i FLERE år), og hadde en rant om at slik informasjon kunne vi finne selv (det fantes ingen handouts eller slides å lese på til dette heller). Mange dro fra klinikken den dagen ganske nedi kjelleren. Jeg ble bare provosert! Dette var ikke snurten av basic knowledge for oss.

Denne skolen viser seg bare å være mer og mer fucka. Jeg vil ikke anbefale folk å komme hit for å studere veterinærmedisin. Det har vært store forandringer de siste årene i hvordan ting drives, og frekkheten når stadig nye høyder.. Altså, mange av lærerne her er jo gode og koselige og alt det der, men hvordan mye drives i de forskjellige departementene... Er til å bli gal av. Man kan ikke kritisere for høyt heller fordi mange frykter trynefaktoren det kan gi....! Det legges mer vekt på hvordan det ser ut utenfra for besøkende, enn å faktisk kvitte seg med de lærerne som 'alle' gir dårlige tilbakemeldinger eller tror de er kongen av hele verden.

Om du leser dette og vurderer Budapest, eller har kommet inn her men har også tilbud fra Tjekkia, Slovakia +++ - gå for andre alternativer. Hvis du vil prøve deg her alikevel, vær forberedt på en helvetes konkurranse for å komme inn i 3. klasse (de har fordobla størrelsen på førsteklassen nå, til et antall som umulig kan få alle inn i 3. samtidig - aka de forventer at folk går inaktive eller dropper ut, for da tjener de jo litt ekstra penger i de 2 årene studenten går 1. og 2 klasse), samt lærere som gir en lang F og gjerne sier svært uprofesjonelle ting uten å tenke seg om to ganger.

De som går med meg nå eller i femte klasse, sier at de gleder seg til å komme seg bort fra denne skolen. Vi er fed up med denne ovenfra og ned-holdningen som blir stadig vist frem av slik cockyness som jeg har beskrevet her. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar